Az oregánó és a rozmaring leviszi a vércukor szintet, és megelőzi a dibéteszt!

 

 A fejlett országokban népbetegségnek számít a diabétesz. kevesebbet mozgunk, többet eszünk, ráadásul egyre több finomított élelmiszert. Nagyanyáink korához képest több száz százalékkal nőtt a megbetegedések száma. Az oregánó és a rozmaring, frissen fogyasztva segít megelőzni ezt a betegséget. Mindkét növény egy úgynevezett dipeptidyl peptidase IV enzimet tartalmaz, amely serkenti az inzulin termelését. Nem véletlen, hogy nagyon magas liszttartalmú olasz konyhában előszeretettel használják ezt a két zöld fűszert. Hiába tésztafogyasztók az olaszok, hagyományos nemzeti konyhájuk, a rengeteg paradicsommal, vörösborral és zöld fűszerrel úgy alakult ki az évszázadok során, hogy a gabonafélék miatti megemelkedett vércukor szintet más anyagokkal ellensúlyozták. Ne csak a pizzát tanuljuk el tőlük, hanem az egész rendszert, ami nagyon jól működik. Az olaszok kitalálták, hogy bírja feldolgozni szervezetük a rengeteg búzát. A két zöld fűszer szárított formában sokkal kevesebbet tartalmaz a jótékony enzimből.