Csiptetőt tesz a fül ezen pontjaira, hogy megszabaduljon a fájdalomtól! Ez egyszerűen zseniális

A fájdalomérzet hozzátartozik az életünkhöz, hiszen ez tulajdonképpen egy jelzés, amely valamilyen betegségre utal. A legtöbb ember azonban enyhe fájdalom esetén nem szalad rögtön orvoshoz, inkább a hagyományos módszerhez nyúl, azaz bevesz egy fájdalomcsillapítót.

ful-csipteto

Érdemes azonban kipróbálni egy-két egyszerű praktikát, amelyek megszabadítanak a kellemetlen sajgó tünetektől, és nincs is szükség semmiféle gyógyszerhez.

Itt van példának a csíptetős módszer.Helen Chin Lui szakképzett reflexoterapeuta szerint a fülekre úgy is tekinthetünk, mint a testünk egy miniatűr térképére, ugyanis sok idegvégződés található a füleken, amelyek bizonyos szervekkel, testrészekkel vannak összeköttetésben.

Ezekre a területekre kell a csiptetőket ráhelyezni, és őrültségnek tűnhet, de valóban sok esetben csökken a fájdalomérzet.

Összesen hat különböző pont különíthető el, és ezek nyomásával csillapítható a fájdalom.

Ezek a területek az itt látható ábrán számokkal vannak bejelölve:

1-es terület: a hát és vállak

A hát és a vállak fájdalmának csillapítása érdekében érdemes egy percig a fülünkön tartani a csiptetőt, és ezt egy nap többször is megismételhetjük.

2-es terület: belső szervek

A belső szervekre vonatkozóan, enyhe fájdalom esetén is alkalmazható a módszer, ha erősebbek a fájások, fel kell keresni egy orvost.

3-as terület: ízületek

Ugyanez a technika alkalmazható az ízületi fájdalmakra is, de krónikus betegség esetén szakszerű kezelés javallott. Ízületi gyulladásra kipróbálhatjátok

4-es terület: arcüreg, torok

A torkot és arcüregeket érintő fertőzések mérsékelhetők a csiptetős módszerrel, itt is elég egy perc nyomásgyakorlás.

5-ös terület: emésztés

Az emésztési és gyomorpanaszok esetén jól jöhet a csíptetés. Próbáljuk ki, ha ilyen kellemetlen tünetek kínoznak.

6-os terület: fej és szív

Az fül legalsó része kapcsolatot teremt két nagyon fontos szerv között: a szív és fej. Az alkalmazása jó hatással van a szív egészségére nézve. Nyugtatóan hat, és a lüktető fejfájástól is megszabadít.

filantropikum.com