Hollywoodi csontleves diéta

A leg­na­gyobb sztá­rok - köz­tük Gwy­neth Palt­row és Salma Hayek - is erre es­küsz­nek! A finom és táp­anya­gok­ban gaz­dag csont­le­ves va­ló­sá­gos cso­da­étel. Na­ponta né­hány csé­szé­nyi, és nem­csak kar­csúbb, de fi­a­ta­labb is le­szel.

 

Dr. Kellyann Petrucci amerikai táplálkozási szakember szerint acsontleves-diétával 3 hét alatt 7 kilótól, és csaknem az összes ráncodtól megszabadulhatsz.

Hogy mi a titok?

A kollagén: az a fehérje, amely a hosszas főzés közben kifő a csontokból. Ez az az anyag, amely a bőr feszességét adja, és amely arról is gondoskodik, hogy sokáig ne légy éhes a leves után. A kollagénpótlás ráadásul a bőrödet is feltölti, és feszesebbé teszi.

A diéta alapelvei szerint a hét két, nem egymást követő napján kell egész nap levesezned: hat csésze levest kanalazz el, vagy fogyassz öt csésze levest, és este hétkor valamilyen más, kalóriaszegény élelmiszert. A diéta teljes három hete alatt tilos viszont a gabona, minden kukoricából készült étel, a finomított olajok, a cukor és a mesterséges édesítőszerek, a tejtermék, a feldolgozott ételek, a hüvelyesek, a krumpli és az alkohol. A csontleves a csirkétől a marháig bármilyen csontból készülhet, sok zöldséggel – akár a hétvégén is megfőzheted egy hétreA hollywoodi sztárok esküsznek a diétára: Gwyneth Paltrow a saját, internetes oldalán népszerűsíti, Salma Hayek szerint pedig a kollagén a legjobb ránctalanító, amely ráadásul diétabarát zsiradékként képes viselkedni. Amikor pedig a Femail riportere, Erica Tempesta saját magán próbálta ki a diétát, azt tapasztalta, hogy az öt kilós fogyás mellett az étkezési szokásai is teljesen átalakultak: bár az étrendjébe a diéta három hete után visszakerült a cukor és a glutén, már korántsem kívánta őket akkora mennyiségben, mint a levesdiéta előtt. A három hét alatt heti két nap levesen élt, a többi napon pedig főként roston sült húsokat, csirkecurryt, salátákat, avokádót és tojást fogyasztott. Bár nem tagadja, hogy voltak nehéz pillanatai a diéta közben (főleg, amikor a munkahelyén mindenki pirítóst és csokit nassolt), utólag úgy véli: maximálisan megérte, hiszen a fogyás mellett segített neki megszabadulni az addig fel nem ismert cukorfüggőségétől is.
ripost.hu