Így készül a világ legfinomabb házi keksze. Mutatjuk!

Ha ettél már finom omlós kekszet lédús, piros almával, tudod, hogy ez a világ legfinomabb uzsonnája. Ezt annak idején az óvodások is tudták, csak azóta már átszoktak a sokkal egészségtelenebb, ízfokozókkal dúsított rágcsákra. Mi imádjuk a kekszet, éppen ezért elhoztunk, egy nagyon könnyű házi keksz receptet.

keksz-recept

Csupán két összetevőt tartalmaz, és el sem hiszed, de bizony nem kell bele se vaj, se tojás. Nagyon egészséges, és gyorsan el is készül.

Hozzávalók: 2 csésze átszitált liszt, 2 csésze krémes tejszín.

Elkészítés:

– melegítsük elő a sütőt 230 fokra

– a lisztet szitáljuk egy tálba, majd keverjük el a tejszínnel, addig gyúrjuk, míg jól összeáll. A keletkezett kis labdát nyújtsuk ki, majd egy pohár vagy tésztaszaggató segítségével vágjunk keksz formákat belőle.

– tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük kb. 15 percet, míg mindkét oldala aranybarna lesz.

– fogyaszthatjuk almával, dzsemmel, de akár magára is rágcsálhatjuk

twice.hu