Húsvéti franciasaláta őzgerincben

francia_salata_ozgerincben_1417149_1974.JPG

Hozzávalók:

  • kb. 0,5 kg franciasaláta zöldségkeverék
  • 2 db nagy pohár tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • só, bors
  • 5 db tojás
  • 20 g étkezési zselatin
  • 5 evőkanál majonéz

    Elkészítése:

    A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük.  A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.

    A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen. A zselatint kb 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon folytonos keverés közben feloldjuk benne. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a majonézes alaphoz, majd alaposan elkeverjük. A zöldség mixet is elkeverjük benne.

    Folpackal kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon. A franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat, majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.

    A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.

    Másnap a tálaló-tálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszíthetjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

  • receptneked.hu