Eperlekvár - tartósítószer nélkül, minimális cukorral. Csak 5 perc főzést igényel!

Ki kell próbálni! Nincs ennél egyszerűbb módszer!

Hozzávalók

1 kg eper (szóval ez a pucolt mennyiség)
10 dkg cukor
fél citrom leve
6 g pektin (zselésítő)

Ebből 1-2 üvegnyi lekvárod lesz!

Első lépés az üvegek tisztítása! Érdemes mosogatógépben magas hőfokon mosni, és hagyni időt a tökéletes kiszáradásra.

Az epret lecsumázzuk és rúdturmix segítségével olyan állagúra törjük, ahogy a lekvárt szeretjük. Lehet egészen darabos, és teljesen pépes is.

Hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, és feltesszük főzni. Ha közben habzik, azt szedjük le egy kanállal. Még mielőtt felforrna hozzákeverjük a pektint. Érdemes a port egy kevés cukorral elkeverni.

Felforraljuk, és 5 percig főzzük. Betöltjük az üvegekbe. Rázárjuk a kupakot, majd 5 percre fejre állítjuk. Ezután már dunsztolni sem fontos. Hűvös, sötét helyen tároljuk.

► KÉRJÜK LÁJKOLD, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

egyazegyben