Soha ne adj a gyerekednek bébirépát többé!

Zöldségekről nem gondolnád, hogy lehetnek egészségtelenek. Ezek az élelmiszerek sokkal hasznosabbnak vannak kikiáltva, mint a kóla vagy a hamburger.

A gyerekek imádják a bébirépát, mert éde és ropogós, ráadásul bébi a neve. De mitől is olyan finom ez az egészségesnek kikiáltott zöldség?
Kiderült, a bébi répa előállításnál: genetikailag módosított sárgarépákból készül ez a gyereksnack, és veszélyes vegyi anyaggal tisztítják.

1986-ban egy gazda kitalálta, hogyan tudja hasznosítani a sárgarépákat, amelyekből le kellett vágnia darabokat, mert nem feleltek meg a sztenderdnek. A levágott darabokat megtisztította, megformázta, és bébirépaként árulta. Hatalmas siker lett ötletéből. Azóta a normális méretű répákat gépsorokon kisebbekre faragják, de a művelet során sok baktérium, vírus kerül rá, így klóros fürdőben fertőtlenítik a zöldséget. Ezért ne adj soha a gyerekednek ilyet. Rágcsáljon inkább friss répát!