Nővé ope­rál­tatja magát a nép­szerű ma­gyar sztár

So­káig őr­lő­dött, ám végül meg­hozta dön­té­sét. Nem­át­ala­kító mű­tétre ké­szül a hazai mű­vész, hogy végre száz­szá­za­lé­ko­san nő le­hes­sen.

A Lokál megtudta, újabb hazai híresség készül rálépni a rögös, ám boldogsághoz vezető útra. Az ismert fiatalember, Gomezhez hasonlóan, soha nem beszélt transzszexualitásáról, de közvetlen környezete pontosan tudja: ő egy férfitestbe zárt nő.Közismert emberként nem csoda, hogy egyelőre inkább hallgat tervéről, hiszen ez a téma a mai napig megosztja az embereket. A lapnak azonban mégis sikerült megszólaltatnia a hazai híresség egyik közeli ismerősét, aki nem tagadta:nemváltó műtétet fontolgat a fiatal művész.

"Férfiteste ellenére ő nőnek született és a saját közegében abszolút úgy is viselkedik. Nőként kel, nőként fekszik, nőként éli a mindennapjait, de hogy tényleg minden szempontból az lehessen, a külső jegyek változása még hátravan.

Mostanában egyre gyakrabban, egyre elszántabban mondogatja, hogy amint az elfoglaltságai és ideje megengedi, belekezd a nemátalakító műtétsorozatba.

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus szerint ebben az esetbennem nemátalakító, hanem korrekciós műtétről van szó: amit a természet elrontott, azt hozzák helyre az orvosok.

"A transzszexualitás azt jelenti, hogy idegenként tekint a saját testére, nemi szervére, mert lelkileg másik nemhez tartozóként éli meg magát" - magyarázta a szakember, aki hozzátette, az átváltozás után sem lesz minden tökéletes.

"Egy férfitestbe zárt nő, aki nőnek éli meg magát, vagy fordítva, gyakran a műtét előtt tartózkodik a nemi érintkezéstől, emellett sajnos a műtétek sem hozzák még a tökéletes végeredményt.

A szexuális funkcionálás és az orgazmusképesség megőrzése az egyik legfőbb cél az operáció során.

"Hosszú hónapok, évek – és folyamatos hormonkezelés – eredménye, mire a vágyott külső megjelenik" – mondta Hevesi Kriszta, aki elárulta, a beavatkozáson átesettek gyakran cipelik magukkal az elmúlt évek fájdalmait. Nehéz csatákat vívnak. De végső soron az érzelmek mindig felülkerekednek a kisebb testi tökéletlenségeken. Így jórészt ők is megtalálják a boldogságot.

ripost