Hogy ez eddig nem jutott eszedbe!

Segithetek.blog.hu

MIKOR AUDREY HEPBURN ELÁRULTA SZÉPSÉGÉNEK TITKÁT, MINDENKI ELKÉPEDT!

Egy alkalommal Audrey Hepburnt faggatták, hogyan tudja ilyen sokáig megőrizni csillogó szépségét. A színésznő válaszát mindenki csodálattal hallgatta: 

Egy alkalommal Audrey Hepburnt faggatták, hogyan tudja ilyen sokáig megőrizni csillogó szépségét. A színésznő válaszát mindenki csodálattal hallgatta, nem véletlenül. Nagyon tanulságos, nagyon igaz, és nagyon megható! Le a kalappal: 

“A vonzó ajkak érdekében, mondj kedves szavakat.

A kedves szemekért, keresd a jót az emberekben.

A karcsú alak érdekében, oszd meg ételed az éhezőkkel.

A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta legalább egyszer.

A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy soha nem vagy egyedül!

Az embereket jobban mint a tárgyakat meg kell újítani, fel kell éleszteni, meg kell gyógyítani és megváltani. Sohase utasíts el senkit.

Emlékezz: ha segítő kézre van szükséged, végül megtalálod a karjaidban. Ha idősebb leszel, felfedezed, hogy két kezed van: Egy, hogy segíts magadon, Egy, hogy segíts másokon.

A nő szépsége nem a ruhákban rejlik, amiket hord. Nem az alakjában, vagy a frizurájában. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik.

A nő szépsége nem az arcápolásból ered. A nő igazi szépsége a lelkéből tükröződik: az a törődés, amit szerető szívvel ad és a szenvedély amit mutat.”

Audrey Hepburn

Ne felejtsd el megosztani, ha neked is tetszett! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

citatum.hu

Naponta isszuk és nem is sejtjük, hogy mellrákot okoz!

naponta-isszuk-es-nem-is-sejtjuk-hogy-mellrakot-okoz

A Kaiser Permanente kutató által végzett tanulmányban bizonyítást nyert, hogy azon nőknél, akik a mellrák diagnosztizálása után teljes zsírtartalmú terméket fogyasztottak, a halálozások aránya nagyobb volt, mint azoknál, akik a diagnózis felállítását követően alacsony zsírtartalmú tejtermékekre tértek át.

A mellrákos sejtek növekedését az ösztrogén hormon váltja ki. Az ösztrogén a zsírsejtek termelődik és raktározódik. A legtöbb kutató állítja, az Egyesült Államokban és nyugat-európai országokban kapható tejtermékek megnövekedett ösztrogén és progeszteron mennyiséggel rendelkeznek, mivel a tejet gyakran vemhes tehenektől nyerik. Logikus, hogy egy alacsony zsírtartalmú tejtermék kisebb mennyiségben tartalmaz ösztrogént és progeszteront, mivel belőle a legtöbb zsírt már eltávolították.

Ez azt jelent, hogy a mellrákkal diagnosztizált nőknek javasolt alacsony zsírtartalmú tejterméket fogyasztani, különösen azoknak, akiknél hormon receptor pozitív emlőrákot állapítottak meg.

A szakértők annak is szerettek volna utánajárni, hogy a magas zsírtartalmú tejtermékek növelik-e a mellrák kiújulását, valamint a halálozások arányát.

A következő teljes zsírtartalmú tejtermékeket tanulmányozták:

 • magas zsírtartalmú tej
 • sűrített tej
 • puding
 • jégkrém
 • tejsodó
 • sajt
 • joghurt
 • vaj

A tanulmányban résztvevő nőket 12 éven át figyelték meg.

A kutatás szerint azoknál a nőknél, akik naponta legalább egyszer ettek teljes zsírtartalmú tejterméket, 64%-kal nőtt meg a bármilyen okból történő halálozás és 49%-kal a mellrák miatti halálozás valószínűsége azon csoporthoz képest, akiknek tagja kevesebbszer ettek teljes zsírtartalmú terméket vagy alacsony zsírtartalmú tejterméket fogyasztottak.

A tanulmány kapcsolatot mutat a teljes zsírtartalmú tejtermékek és a halálos kimenetelű mellrák között, de ez nem bizonyítja a közvetlen összefüggést. További kutatásokra van szükség, melyek igazolják a potenciális összefüggést a magas zsírtartalmú tejtermékek és a mellrák között.

Minden betegnek, akit korai stádiumú mellrákkal diagnosztizáltak, mindent el kell követnie, hogy csökkentse a kiújulás és növelje a túlélés esélyét, pl. a következőkkel:

 • egészséges étrend követése, feldolgozott élelmiszerek és cukrok kizárása
 • alkohol kerülése
 • egészséges testsúly megőrzése
 • rendszeres mozgás
 • dohányzásról való leszokás
 • tartózkodás bármilyen gyógyszertől, amit korábban szedtünk, hogy csökkentsük a mellrák újbóli megjelenésének esélyét
 • ketkes.com

"ZOMBIT CSINÁLTAK BELŐLEM A PSZICHIÁTRIÁN!" - EGY MAGYAR LÁNY ELKESEREDETT BESZÁMOLÓJA

Veronika részletesen leírja, hogyan kezdődött kálváriája, mit élt át a pszichiátriai kezelések hatására, és mi lett a történet vége...

“A történet 14 évesen anorexiával kezdődött, amit nem tudtak gyógyítani. 10 éves, hiperaktív gyerekek között kellett töltsem a délutánjaimat, akiket az ápolók vertek – ez a Rózsadombon történt – és étvágygerjesztő injekciót adtak, amitől bulimiás lettem és 100 kilósra híztam.

Így nem akartam iskolába járni, amiért is a város egyik leghíresebb pszichiátere bedugott a Lipótra, ahol Leponexet kaptam, amitől csorgott a nyálam. Saját hatáskörben abbahagytam, mikor kijöttem, hogy tanulni tudjak. Fél év után az igazgató kiselőadást tartott nekem, hogy nem tartanék itt a gyógyszer nélkül. Ennyit erről.

Ezután sokáig nem volt dolgom velük, csak közben kezdtek jelentkezni a pánikbetegség tünetei, amiért a környezetem szimplán hülyének tartott.

Húszas éveim közepén egy aranyos doktornő csoportjába jártam, ekkor nem szedtem gyógyszert. Majd 30 éves korom előtt elhatalmasodott rajtam a pánikbetegség, de saját erőből kijöttem belőle és ma tulajdonképpen tünetmentes vagyok.

Most jön az érdekes része. Három és fél éve kirúgtak a munkahelyemről és utolsó reménytelen szerelmem kínjait éltem. Mindezekért anyámat vádoltam olyan agresszíven, hogy anyám egy szép nap bevitetett a Jánosba.

Itt rendkívül megalázó helyzeteket éltem át és egy olyan gyógyszert kaptam, amivel konkrétan zombit csináltak belőlem. Továbbá meghíztam és kiölték belőlem a szexualitást. A gyógyszer nekem ingyen volt, de valaki százezer forintot keresett vele.

Mindezt azért, mert a dokim, akit többször láttam hátulról mint elölről, kitalálta, hogy skizofrén vagyok, annak ellenére, hogy soha nem hallucináltam. Azt mondta anyámnak, így fel lehet írni rá a százezer forintos gyógyszert, míg a borderlinera, amit kamaszkoromban emlegettek, nincs gyógyszer. A kórházban egy pszichológus csaj beszélgetett velem hetente egyszer, egyébként semmilyen terápia nem volt. Az egyik nővér azt mondta, a legfurcsább dolog ezen a helyen hogy én itt vagyok.

A legrosszabb a kórház után jött. Egy együttműködő doktornő leállított a gyógyszerről, de az elvonási tünetek borzasztóak voltak. Állandóan felemelve tartottam a kezem könyökben, nem tudtam feküdni, ülni, állni, csak menni, teljesen lezombultam. Ezután kaptam egy Parkinson-kórosoknak való gyógyszert, amitől ez elmúlt.

Azóta egy olyan gyógyszert szedek, amiben ugyanaz a hatóanyag van, mint a kórháziban, csak sokkal kevesebb, továbbá antidepresszánst, ami szerintem semmit se ér. Tény, hogy ma már nem hisztizem meg dühöngök úgy mint rég, de ehhez elég volt a kórház élménye gyógyszer nélkül is.  Amit viszont nincs bátorságom abbahagyni. Holott kiöli a libidót, ráadásul évek óta nem jön meg a menzeszem és meg is híztam minden ok nélkül, lehet, hogy a gyógyszer miatt.

Hát ennyi a sztorim. Az orvosomnak azóta se tudok megbocsátani, se anyámnak, hogy nem hozott ki előbb, a gyógyszer előtt (egy ideig mást kaptam). Ma nyugodtabb vagyok, mint pár éve de valamit ki is öltek belőlem.

Remélem, nem hiába írtam ezt meg.”

Üdv: Veronika

Ne felejtsd el megosztani, ha tanulságosnak tartod!

tudnodkell.info

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

tudnodkell

"SÍRVA KÖNYÖRGÖTT A NAGYMAMÁM, HOGY VIGYEM HAZA A KÓRHÁZBÓL!"

Egyszerűen borzalmas, hogy milyen állapotok uralkodnak Magyarországon! Az egészségügyi ellátás korántsem kielégítő... Felháborító, hogy ez ellen nem tesznek semmit!

Egy felháborodott magyar olvasó levele a praxis.blog.hu-nak:

"Drága nagymamám lebénult bal oldalára, az idegosztályról a krónikus belgyógyászatra rakták a sóstói úti kórházba Nyíregyházán. Na, oda ne kerüljön ember.. kb. 50 betegre van két-három nővér. Tudni kell, hogy itt magatehetetlen betegek vannak, akiknek súlyos felfekvéseik vannak, akik szinte egész nap sírnak a fájdalomtól. Sok időt töltöttem benn nagymamámmal,így láttam,ahogy bekábítják őket, majd rájuk csukják az ajtó. Nem forgatják őket, empátia semmi.

Egyszer, amikor mentem be mamához ki volt kötve mindkét keze, kérdeztem miért, a válasz az volt, hogy próbálta leszedni az ágyneműhuzatot, vagy ilyesmi. Ez sem olyan ok, amiért le kéne kötözni, de hogy a bal bénult kezével miért tették ezt, senki nem tudta megmondani.

Az etetés, az inkább tömés. Nincs idejük, hogy a beteg megrágja a falatot, fulladásig nyomják az ételt, majd mikor már nem fér a szájába több, mennek tovább, mondván, jól lakott.

Volt még hátra pár vizsgálati eredmény, amit meg kellett volna várnunk, mert mindenképp otthon akartam tovább gondozni, de nem vártam meg, saját felelősségemre hazavittem, mert ekkor más sírva könyörgött, hogy tegyem meg.

Otthon sajnos  rosszabbodott az állapota, sajnos a légzése is akadozott emellett eleve szívbeteg volt, így a körzeti vissza akarta utalni ugyanide, de mondtam, hogy nincs az a pénz.

Ajánlott egy ápolási osztályt ugyanebben az épületben, ugyanezen az emeleten, állandó orvosi ellátással. Nem volt mit tennünk, VIP szobát kértem, VIP szolgáltatásokkal. Azt mondták, hogy nem kell semmit bevinnünk, napi 3.600.-forint fejében maximálisan ellátják.

Mindamellett hogy minden nővért még külön szponzoráltam (megjegyzem a krónikus belgyógyászaton is), a körömnyi felfekvéséből sikerült egy bűzös ökölnyit varázsolni egy hét alatt,(mert nem forgatták, és a felfekvés elleni matracot, amit felajánlottam, hogy beviszem, nem fogadták el (mert nekik van, csak nem alatta volt a vip szobában) Kiborultam.

Ez szombat este volt, amikor megnéztem. Szegénykémnek a géz átázott a pisitől a farcsontjánál. Gyorsan gézt akartam kérni, mikor közölték, hogy nincs, mivel külön csoport jön minden nap rendbe rakni, kezelni a sebeket, kivéve hétvégén! Rohantam az ügyeletes gyógyszertárba, hogy rendbe rakjam a napi említett összegért.

Drága nagymamám távozott közülünk, leállt a szíve hajnali háromkor. Csak azt mondja meg valaki, hogy ezt érdemli egy olyan hölgy, aki 52 évet ledolgozott és fizette a tb-jét ennyi időn át? Ezt az ellátást? Ez a magyar egészségügy?

Magam részéről csak annyit, hogy minden nap azért imádkozom, hogy ne éljem meg a látottakat, és minden este eszembe jutnak azok az emberek (mérhetetlen fájdalmam mellett, hogy elveszítettem a nagymamám), akik ezt élik meg utolsó perceiben, hogy hogy tudnék rajtuk segíteni. De én édes kevés vagyok, ők pedig sokan vannak, kiszolgáltatott, embertelen helyzetben."

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

tudnodkell.info

Készíts esőztető öntözőt egy üres palackból (+VIDEÓVAL!)

Filléres ötlet - ráadásul nagyon hasznos! A konyhakertben is praktikus és remek gyerekjáték!

Nagyon könnyen elkészítheted, viszont kell hozzá egy kis türelem. Ugyanis nincs szabály arra, hogy hány sorban hány db lyukat csinálj. Mindenkinél más a víznyomás, illetve eltérőek az igények is, hogy merre is menjen a vízsugár.

A palack akkor fog szépen spriccelni, ha hézagmentesen és masszívan rögzíted a palack száját a slag végéhez. Lehet hogy elég egy egyszerű ragasztószalag. Ha ezt "ledobja", akkor rögzítsd meleg ragasztóval - vagyis ragasztó pisztollyal.

JAVASLAT: Először készíts 3 sorban 8-8 pici lyukat. Látni fogod, hogy úgy milyen vízsugaraid lesznek. Sűrítheted a lyukakat, növelheted az átmérőjüket, de több sorral is bővítheted. Kísérletezd ki, hogy mi a legjobb!

Nézd meg ezt a rövid videót!

TIPP: Mielőtt hozzá látsz a lyukasztáshoz, alkoholos filccel rajzold be a lyukak helyét. Egyenletes legyen a kiosztás, mert úgy lesz szép a vízfüggöny!

Ha gondolod, készítsd mobilra! Egy régi kisautó kerekei remekül megfelelnek erre!

OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

egyazegyben

Egy marék cukrot hintett a növényekre. Először azt hittem hülyeség, ameddig meg nem láttam az eredményt!

A legtöbb embernek fogalma sincs, hogy mennyi cukrot fogyaszt egy nap. Számolnunk kell azzal, hogy bármilyen feldolgozott élelmiszer cukrot tartalmaz, sőt van, amelyik nem kis mennyiséget. Azonban nem szükséges teljesen száműznünk a cukrot háztartásunkból. A fogyasztáson túl számos praktikus felhasználás létezik akár a kertben is.

cukor

Az alábbi videóban néhány igencsak hasznos tanácsot láthatunk. Nézzük meg, mi mindenre jó a cukor.

– már nagyanyáink is tudták, hogy a vágott virág vizébe legalább egy csipetnyi cukrot kell tenni, hogy az frissen maradjon

– ha vaníliás cukorra szórjuk meg a növényeinket, távolt tudjuk tartani a rovarok egy részét. A vanília illata ugyanis riasztja őket.

– a napszítta füvet szórjuk meg cukorral, szép pázsit fog nőni az elhasznált helyébe

– a frissen sült sütemények hosszabb ideig megőrzik állagukat, ha egy dobozba zárva egy-két kockacukrot teszünk melléjük

– a fűfoltot könnyen el tudjuk távolítani, ha egy kevés cukrot langyos vízzel elkeverünk, és azzal dörzsöljük be a nadrágot

– bicikliszerelés után a kezünkről könnyebben el tudjuk távolítani a koszt, ha cukros vízzel mossuk meg

– a darazsak ellen is készíthetünk csapdát cukros borsos főzet segítségével

twice.hu

Csodaszép fahéjas kalács - Nagyon egyszerű elkészíteni! Csak egy olló kell hozzá.

Egy egyszerű fahéjas csigából gyönyörű kalácsot varázsolhatunk! Mindenkit meglepünk vele!

Ha elkészítettük a fahéjas kalács rudat próbáljuk minél hosszabbra nyújtani. Egy ollóval csípjük be a tésztát úgy, hogy alul kb. 3-4 mm maradjon. Akkor lesz szép, ha a vágások távolsága egyenletes! 1-1,5 cm közötti bevágások az ideálisak. Az elő vágást hajtsuk ki jobbra, a másodikat balra, a harmadik marad középen. Utána újra jobbra, majd balra és középre.

Kép forrása: nejrecept.cz

Mielőtt a sütőbe tennénk, cukros-olajos tejjel kenjük meg a tetejét.

TIPP: Kakaós, mákos töltelékkel is készíthetjük, vagy akár sós kivitelben is

egyazegyben

Bodzaméz recept - amihez nem kellenek méhek!

Egyre népszerűbben a vadontermő növényekből készített sűrű szirupok. Színük és ízük vetekszik a valódi mézzel!

Hozzávalók:

30 db bodzavirág
1 l víz
75 dkg kristálycukor
1 citrom leve (vagy citromsav)

A virágokat a vízben 30 percen át főzzük, majd leszűrjük.

Hozzáadjuk a cukrot meg a citrom levét (vagy a citromsavat), további 45 percen át főzzük, majd tiszta üvegekbe töltjük.

FONTOS! A bodzavirágot semmiképpen ne az út széléről szedjük!

NYOMJ EGY LÁJKOT, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

egyazegyben

Ha a szabadba mégy ezzel kend magad! Filléres de megbízható szer a kullancsok és szúnyogok ellen!

Sokakat tart vissza a szabadba való kellemes időtöltéstől a kullancsoktól való félelem. Pedig van rá jó módszer, hogy elriasszuk a vérszívókat!

Meg lehet venni a drága kullancsriasztó szereket, de azok olyan vegyi anyagokat tartalmazhatnak, amire a szervezet nem jól reagál. Ehelyett ajánljuk a jól bevált vietnámi – más néven kínai balzsamot. Ez a pici kerek tégelyben árult mentolos balzsam a legjobb rovarriasztó. Ráadásul az egészségünkre is pozitívan hat. Sokféle változatban kapható!

kullancs3 joKend be vele a bokakörnyéket, a csuklóidat és a nyak környékét. Kicsit erős az illata, bár van, aki kifejezetten szereti. A szovjet hadseregben minden katona felszerelésében ott lapult, mert univerzális védelmet nyújtott a vérszívó rovarok ellen.

Mire jó még a balzsam? Fejfájásra, megfázásra, orrdugulásra, ízületi fájdalmakra.

TIPP: A balzsamot nem csak magunkra kenhetjük, hanem sátras kirándulásnál a sátor bejárata környékére. Olyan védővonalat képez, amin normális szúnyog nem megy át!

NYOMJ EGY LÁJKOT, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

egyazegyben

Rántott hús - még ropogósan puhább, még finomabb! Itt a trükk!

A rántott hús örök kedvenc! Próbálja ki ezt a húspácot, és meglátja: még finomabb lesz!

Készíthetjük sertés, csirke, pulyka hússal is.
Hozzávalók:
fokhagyma
friss gyömbér
só, bors
olaj
Panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A fokhagymát és a gyömbért reszeljük le. Tegyük egy kis tálba. Adjunk hozzá egy kevés olajat (legjobb a hidegen sajtolt!), ízlés szerint sót, borsot.
A szeletekre vágott húst minkét oldalán kenjük be ezzel a páccal, és légmentesen lefedve tegyük pár órára a hűtőbe. Legjobb, ha egy éjszakára.
A panírozás a hagyományos módon történik.
Jó étvágyat hozzá!

Egy tenyérnyi hússzelethez kb. 1/2 kis gerezd fokhagyma, 1/2 teáskanál reszelt gyömbér mennyiséggel számoljunk!
egyazegyben