Hogy ez eddig nem jutott eszedbe!

Segithetek.blog.hu

MEGVAKULT AZ ANYUKA, MERT TÚLZÁSBA VITTE EGY MAGYARORSZÁGON IS NÉPSZERŰ TERMÉK FOGYASZTÁSÁT!

A 26 éves, háromgyermekes anya, Lena Lupari egyszerűen nem ismert mértéket. Annyira rákapott ennek az italnak a fogyasztására, hogy végül szeme világát is elvesztette! 

Lena Lupari, 26, (pictured) consumes more than 3,000 calories from drinking 28 cans of Red Bull every day

A 26 éves, háromgyermekes anya, Lena Lupari egyszerűen nem ismert mértéket. Annyira rákapott az energiaitalok fogyasztására, hogy 28 dobozzal ivott meg naponta! 

loading...
28 doboz minden nap! 

Nem nehéz elképzelni, mennyire megterhelte mindez a szervezetét. Ráadásul a pénztárcáját is, hiszen az energiaitalok egyáltalán nem olcsók, a nő havi szinten közel 200 000 Ft-ot költött káros szenvedélyére. 

És mindezt miért? 

Hogy a sok cukros, egészségtelen lötty hatására rettenetesen meghízzon, sőt a végén meg is vakuljon! 

A napi 28 doboznyi energiaital azt jelentette, hogy 7 liter folyadékot ivott meg naponta. A rengeteg folyadék hatására pedig a nő agya olyannyira megduzzadt, hogy még a látását is elvesztette. 

Miután kórházba került, kiderült, hogy úgynevezett idiopátiás agyi nyomásnövekedés lépett fel Lana koponyájában a hihetetlen mennyiségű koffeintől és cukortól, amit a napi 28 doboz energiaitallal magához vett. 

Az energiaitalok megvonása után és a tartós kórházi kezelés hatására végül visszanyerte a látását, de egészsége már soha nem lesz a régi! 

loading...

Mikor megkérdezték Lenát, nem figyelmeztette-e senki, nem próbálták-e lebeszélni veszélyes szokásáról, a nő azt felelte, hogy ugyan mindenki óva intette, de őt nem érdekelték barátai, ismerősei tanácsai. 

Munkanélküliként az volt az egyetlen szórakozása, hogy energiaitalokat ivott. Nem elég, hogy munkanélküliként minden megtakarítását ezekre a káros löttyökre költötte, még az egészségét is tönkretette!

Ne felejtsd el megosztani, hogy más is tudjon róla! 

Szög állt ki a 3-as metró ülé­sé­ből, egy nő be­le­ült

Ért­he­tet­len okok­ból egy ha­tal­mas szög állt ki a 3-as metró egyik ülé­sé­ből. Egy nő meg is se­be­sült mi­atta.

Ágnes csütörtökön reggel, munkába menet szállt fel a metróra a Határ útnál. Mikor valaki le akart ülni mellé, arrébb csúszott - és megtörtént a baj.

loading...

Szúrást éreztem: az ülés műbőr üléséből 1 centis szög állt ki

- mesélte a nő, akit megvágott a szög, és a ruhája is kiszakadt.

Ágnes azonnal szólt a metróvezetőnek, majd orvoshoz ment, ahol fertőtlenítették a sebét.

A BKK jegyzőkönyvet vett fel az esetről, és kártérítést ajánlott fel, amellyel Ágnes élni is fog.

ripost.hu

HA MEZTELENÜL ALSZOL ÉJSZAKA, EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL MÁSNAP! KÁR, HOGY EZT MI IS CSAK MOST TUDTUK MEG!

Nagyon sok embert zavar a pizsama, és éppen ezért inkább meztelenül szeret aludni. Azon túl, hogy igen kényelmes lehet, számos pozitív hatása van még.

1.Nyugodtabb alvás

-azok, akik ruha nélkül alszanak, sokkal nyugodtabban, és szabadabban tudnak aludni. Ha pizsamában alszunk, az éjszaka folyamán jobban megnövekszik a testhőmérsékletünk, és forgolódni kezdünk. Ruha nélkül azonban kényelmesen, és nyugodtan alszunk.

loading...

2.Elkerülhetjük a baktériumokat

-ha ruha nélkül alszunk elkerülhetjük a gombák, és a baktériumok elszaporodását. Ha ránk is kerülnek, a száraz bőrfelületen nem élnek túl sokáig. Ezzel ellentétben egy, a pizsama alá befülledt test ideális lehet számukra.

3.Fogyás

-ha meztelenül alszunk, csökken a kortizol szintünk, nyugodtabban alszunk, és ennek hatására a fogyási folyamatok is beindulhatnak. Ha fogyni szeretnénk, aludjunk pizsama nélkül.

4.Fájdalomcsillapító

-az éjszaka folyamán a meztelen bőrünkön keresztül olyan pontok stimulálódnak, hogy azok jó hatással vannak a vérkeringés serkentésére. Ezáltal csökken a fájdalom is, ez főleg a hasfájás esetében lehet hatékony.

5.Javítja az önbecsülést
loading...

-sokan azért nem alszanak meztelenül, mert szégyellik. Próbáljuk ki, először csak egy éjszaka aludjunk meztelenül, meglátjuk reggelre tele leszünk önbizalommal. Szakemberek szerint, minél több időt tölt valaki meztelenül, annál nagyobb lesz az önbizalma.

Érdekes vagy hasznos volt? akkor ne felejtsd el megosztani!

CSAK ÖT PERCIG SZAGOLD EZT A NÖVÉNYT NAPONTA, HOGY A MEMÓRIÁD 75%-AL JAVULJON!

loading...

Sokan nem ismerik a gyógyerejét, pedig már évszázadok óta széles körben használják a hagyományos és az alternatív gyógyászatban. Image result for rozmaring

Sokan nem ismerik a rozmaring gyógyítóerejét, pedig már évszázadok óta széles körben használják a hagyományos és az alternatív gyógyászatban. Számos egészségügyi hatása van, többek között a memória javítása, de a problémamegoldó gondolkodásra is jótékony hatással van.

loading...


A  görög diákok jól ismerik  a rozmaring memória-fokozó tulajdonságát, éppen ezért, amikor vizsgázni mennek mindig van náluk egy kis rozmaring ág. A rozmaring csak napi öt percig való belégzésével, 75%-al növelni tudják a memóriájukat.

Számos tanulmány szerint  a rozmaring karnozinsav tartalma  az a vegyület, amely képes felvenni a harcot azokkal a mérgező összetevőkel, amelyek károsan befolyásolják az agy működését.


Shakespeare is megemlíti a rozmaringot a Hamleben. Így méltatja csodálatos előnyeit. “Itt egy rozmarinszál az emlékezetre: kérlek, édes rózsám, hogy jussak eszedbe…” mondja Ophelia Hamletnek.

A rozmaring egyéb jótékony hatásai között tartjuk számon a következőket: javítja a közérzetet, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal bír, védi az immunrendszert, serkenti a vérkeringést, méregteleníti a szervezetet, védi a szervezetet a bakteriális fertőzésekkel szemben, késlelteti az öregedést, továbbá gyorsítja számos bőrbetegség gyógyulását.

MINDENKI IRTJA ÉS GYOMNAK NÉZI, PEDIG EZ A VILÁG LEGERŐSEBB GYÓGYNÖVÉNYE!

Minden kertben ott van ez a gyomnövény, ám csak kevesen tudják, milyen hihetetlen gyógyerővel rendelkezik!

A képen egy nagyon elterjedt, szinte bárhol megtalálható növényt, a széles levelű útifüvet látjuk. Minden kertben ott van, ám azt kevesen tudják, hogy milyen hihetetlen gyógyerővel rendelkezik!! Rokona, a lándzsás útifű elterjedt nyákoldó, köhögés elleni szer, aminek a tinktúra méregdrágán kapható a patikákban.

Te tudtad, hogy a széles levelű útifű legalább olyan hatásos, mint lándzsás rokona?! Egyszerűen tépd le, és a friss levélből készíts gyógyteát, leforrázással.

Sokféleképpen felhasználható:

loading...

1. Teája a legjobb emésztést segítő szer. Rendszeresen fogyasztva visszaállítja a bélflórát, amelyet a sok antibiotikum (amit gyerekkorodban felírtak a különböző betegségekre) tönkretett. Védi a bélfalak baktériumflóráját, valamint a nyálkahártya egészségét (amely sokaknál gyulladt lehet a nem megfelelő táplálkozástól).

loading...

2. Megzúzott friss levele nagyon jó sebgyógyító! Összehúzza és fertőtleníti a sebeket, zúzódásokat, csak rá kell helyezni borogatásként a felsértett területre. Nyílt, vérző sebre ne tegyük, azt orvosnak kell ellátnia.

3. Segít gyorsabban kigyógyulni a téli náthából, a krónikus köhögésből, enyhíti az influenza és más fertőzéses megbetegedések elhúzódó tüneteit.

4. Csodálatos vértisztító és gyulladásgátló hatásánál fogva rendszeresen, hetekig, kúrában fogyasztva belülről megtisztítja a bőrt, és nagyban csökkenti az ízületi gyulladásos, reumás betegségeket (akárcsak a csalántea).

Ne dobd ki, fogyaszd!

Ha érdekesnek találtad, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

EGY VOLT PROSTI SZAFTOS RÉSZLETEKET TARTALMAZÓ LEVELET ÍRT EGYKORI ÜGYFELEINEK

Aranyérmes színlelő vagyok. Annyira színleltem, hogy recepciós is majd’ leesett a székéről a nevetéstől. Mit vártál? Te voltál aznap a... Image result for tanja rahm

Kedves gyönyört vásárló ügyfél,

Ha úgy gondolod, hogy én bármikor is egy csöppnyit vonzódtam hozzád, hatalmasat tévedsz. Soha nem éreztem vágyat arra, hogy dolgozni menjek. Egyetlen dolog járt a fejemben, hogy pénzt keressek, méghozzá gyorsan.

Ne tévedjünk, nem könnyű pénzt, mert a pénzkeresetnek ez a módja igencsak nehéz. Gyorsnak gyors, igen. Mert én hamar megtanultam a trükköket, hogy te minél hamarabb elvégezd, amit el akartál...

Ha azt hitted, szívességet teszel nekem, ha 30 percet vagy egy órát kifizetsz, tévedtél. Azt szerettem, ha a lehető leggyorsabban eltűntél. Tulajdonképpen én azt szerettem, ha te hanyatt feküdtél és hagytad, hogy minél gyorsabban tegyem a dolgom.

loading...

Ha azt gondoltad, hogy a férfiasságodat hízlalja, ha kielégítesz, akkor tudd, hogy színleltem. Aranyérmes színlelő vagyok. Annyira színleltem, hogy recepciós is majd’ leesett a székéről a nevetéstől. Mit vártál? Te voltál aznap a harmadik, az ötödik vagy a nyolcadik....

Ha azt hiszed, hogy fizettél a hűségemért vagy egy kis beszélgetésért, gondold újra.Egyáltalán nem érdekeltek a kifogásaid. Nem érdekel a feleség kismedencei fájdalma, és hogy neked nem megy gyönyör nélkül, vagy bármi más szánalmas kifogás, amivel tőlem vásároltál kielégülést.

Amikor azt hitted, megértelek, és veled érzek, hazudtam. Csak megvetést éreztem, miközben valami meghalt bennem. Elvetetted bennem a kétséget. Kétséget, hogy minden ember ugyanolyan cinikus és hűtlen, mint te.

Soha nem mondtad még azt sem, amiről azt hitted, hallani akarom. Ehelyett azt mondtad, amit te magad akartál hallani. Azt mondtad, amire szükséged volt, hogy megőrizd az illúziód, és ami miatt nem kellett azon gondolkodnod, hogy lehetséges, hogy én 20 évesen ott végeztem.

loading...

Egyáltalán nem érdekelt téged az, aki vagyok. Csak egy célod volt, hogy a hatalmad megmutasd azáltal, hogy azt csinálsz a testemmel, amit akarsz.

Ha pénzért veszed a gyönyört, az sokat elmond rólad, az emberségedről és a szexualitásodról. Számomra ez a gyengeség jele, még akkor is, ha te összekevered valami beteg hatalommal és státusszal.

Én hiszek az emberekben, benned is. Tudom, hogy mélyen van lelkiismereted. Hogy csendben gondolkoztál azon, hogy amit teszel, etikailag és erkölcsileg igazolható-e. Azt is tudom, hogy belül azzal véded magad, hogy jól bánsz velem, kedves voltál, sosem akartad megsérteni a határaimat...

Üdvözlettel,

Tanja Rahm

Tanja Rahm három évet töltött különböző dán bordélyokban, 23 éves volt, mikor kilépett ebből, majd terapeuta, szexológus és oktató lett. 

Fordította: éclipse Forrás: gumiszoba.com

Aprilisi pénzhoroszkóp: A Bikák mindenképpen lottózzanak, a Mérlegekre cudar idők jönnek

Pénzügyi vonalon sok jóra számíthatsz, de vigyázz, mit kívánsz, mert a bőség hatalommal is jár. Egyesek persze spórolásra lesznek kárhoztatva, de az erőfeszítéseknek előbb vagy utóbb úgyis meglesz a jutalmuk. Íme, az áprilisi pénzhoroszkóp!

Kos:
III.21. - IV. 20.

Ösztönösen érzed, hogyan kell pénzt teremteni, s ösztönösen érzed, hogy hogyan kell elkölteni. Meglehet, a kiadások, pláne a váratlan kiadások többségében vannak, de nem kell aggódnod! Tele vagy ötletekkel az érkezését illetően, amihez még egy stabil, nyugodt, kitartó erő is hozzáadódik, mely valóban tud teremteni. A boltokat azért kerüld el, ha akarsz tartalékolni - hisz szebbnél szebb dolgok jelentkeznek a ruhákat, ékszereket, de akár az otthonodat érintve, melyek vonzásának szinte lehetetlen ellenállni.

loading...

 

Bika:
IV.21. - V.20.

Ha pénzre vágysz, pénzt hoznak angyalaid. Egy lottószelvényt adj fel, ezzel minden akadályt eltávolítva, hogy bőséggel érkezhessen - az elköltésében tele vagy ötletekkel. Jó pénzügyi szakember híredet is erősítheted. Jó megérzésid mindenben, ezen a vonalon is segítenek. Otthonod szépítése előtérbe kerülhet, de meglehet, hogy a gasztronómia vonalán vagy sporteszközök vásárlásához van szükséged nagyobb pénzösszegre. A kettő (a konyha és a sport) nagyon jól egyensúlyban tudja tartani egymást, s téged is!

loading...

 

Ikrek:
V.21. - VI.21.

Minden vágyad meg tudod teremteni, amihez persze pénz sem árt – csak ne legyél türelmetlen, ne rohanj, ne akarj! Engedd meg, akár a pénznek, akár a vágyott dolognak – hogy érkezzen! Céljaid most fontosak, érzed is, hogy meddig mehetsz el, hol vannak a határok – így ha energiáidat odafókuszálod, abba teszed, annak gyümölcseként érkezik a pénz, biztonságban érezheted magad. Ne csodálkozz, ha mindez sok utazással, tárgyalásokkal jár együtt – de hisz ez éltető elemed! Két legyet egy csapásra!

Rák:
VI.22. - VII.22.

Milliomos fényszöged bizakodásra ad okot – úgyhogy ne felejts el egy lottózóba bemenni, segíteni angyalaidnak, akik meglehet, így próbálnak adni neked. Ám minden túlzást próbálj elkerülni, ami nem is biztos, hogy olyan egyszerű feladat - pl. elég egy szelvényt venned, azon keresztül is tudnak adakozni! Ha most ruhákra, ékszerekre is költesz, ne csodálkozz! Egy szerelmi sugallat miatt vannak olyan áruk, melyek nem hajlandóak a kosaradból kimászni. Engedd meg nekik – fog érkezni hozzá pénz!

Oroszlán:
VII.23. - VIII.23.

Talán még te is elcsodálkozol, honnan a bőség, hogyan tudsz ilyen nagyszerűen teremteni. Rendkívül jó megérzéseid, ugyanakkor tiszta gondolataid, a tudásod most nagyon segítenek mindenben, a pénzügyi vonalon is. A benned levő luxus iránti vágy erőt és motivációt ad, s nem utolsó sorban a mostani igényed arra, hogy adhass, segíthess a rászorulóknak, hogy valóban jó „király” tudj lenni. Társadnál is bőség érkezhet, ami a te életedre is kihathat, de egy várt kölcsön érkezése sincs kizárva.

 

Szűz:
VIII.24. - IX.23.

Egyáltalán nem jellemző rád, hogy sok vágyad lenne, de most valóban sok van. S ezek akár még a szépséget is érinthetik, ami mögött nem biztos, hogy nem egy fontos szerelem húzódik meg. Igen, vegyél szép ruhákat, ékszereket, menj el szépségszalonba, újítsd meg magad – s ragyogjál! Ha van párod, ő fogja értékelni, ha még keresésben vagy, könnyebben észrevesznek. Hallgathatsz nagyon jó megérzéseidre is, amiket okos, Földön járó, gyakorlatias „agyad” többségében el szokott hessegetni – de most ne engedd neki!

Pénzügyi előrejelzés márciusra

Mérleg:
IX.24. - X.23.

mérleg:
Ha úgy látod, hogy a pénzügyi vonalad elég cudarul áll, ne keseredj el, hanem gondolkozz megoldásban! Nézd végig, hogyan lehetne a kiadásokat csökkenteni, a váratlan kiadásokat kivédeni? Pl. azzal, hogy nem rohansz, s így a hatóság emberei nem küldenek sárga csekkeket. Az is lehet egy spórolós változat, ha elkerülöd azokat a boltokat, ahol mindig kosaradba másznak az áruk, de most az otthonoddal kapcsolatos áruházak is veszélyt jelenthetnek! Társad pénze viszont könnyen kisegíthet!

Skorpió:
X.24. - XI.22.

Ne menj bele titkos pénzügyekbe, meglehet, nagyobb árat kell majd érte fizetni, mint amennyit nyersz vele! Tudásodat, bölcsességedet összeszedve - ha nem vagy türelmetlen és végletes, mely akár kapzsiságba is átcsaphat – akkor stabilan érkezik pont annyi pénz, amennyire szükséged van. Legyen az érték, adjon biztonságot, ne húzzon be a nagyravágyás érzése, ami egyébként nem jellemző rád! Munkádban rendkívül jó gondolatok, ötletek érkeznek, melyek pénzt teremtenek – engedd el a sznob világot!

 

Nyilas:
XI.23. - XII.21.

Gondold végig álmaidat, vágyaidat, merj változtatni, merj engedni! Ezzel a bölcsességgel, „nem erővel” meg tudod megteremteni mindenre a pénzt. Korrektül, becsületes úton, tudásodat, munkádat adva a világnak. Váratlan kiadásokat könnyen megteremthetsz türelmetlenségeddel, gyorshajtásoddal, ahol a hatóság emberei nem foglalkoznak azzal, hogy neked fájdalmas-e a büntetés kifizetése. Inkább költsd azt a pénzt szerelmedre, gyerekeidre, a közös együttlétetekre!

 

Bak:
XII.22. - I.20.

Ne kapkodj a befektetésekkel! Gondold végig higgadtan, kár fölöslegesen pénzt kidobni! Az alapjaiban benned levő célirányos, nyugodt türelmed segíti fog, ha el tudsz már annyira csendesedni, hogy ezek a jó tulajdonságaid is szót kaphassanak. Leggyorsabban talán egy kiadós, nagy sportolással tudod ezt elérni, esetleg egy izgalmas, kihívást jelentő helyzettel, játékkal, ami után már tényleg le tudsz ülni nyugodtan végiggondolni elképzeléseidet. Titkos dolgok megértésével is segítséget kaphatsz.

2017. március - pénzhoroszkóp

Vízöntő:
I.21. - II.20.

Ha megengedheted magadnak, hogy nagylábon élj, engedd meg! Bár meglehet, hogy a bőségesen érkező pénzzel inkább másoknak segítesz, a bajbajutottakat próbálod támogatni – ami a szívedbe is gazdagságot hoz. Nagyon jól tudsz most pénzt teremteni, csak ne ragadj bele akaratodba, engedd meg, hogy ne rögtön, azonnal érkezzen – kicsit rugalmasabban kezeld ügyeidet! Egy lottót adj fel, hátha azon keresztül érkeznek a milliók - ezzel segítve angyalaidat, akik már készenlétben állnak feléd.

Halak:
II.21. - III.20.

Minden vagyonodat szétosztanád, ha lenne annyi, hogy jusson belőle neked is. Meglehet, a valóságban csak a küzdelem marad, hogy a váratlan kiadások utánpótlását megteremtsd. Ettől még nem leszel boldogtalan, sőt! Még több energiát kapsz ahhoz, hogy megmutasd magad, hogy még jobban tedd a dolgod, hogy kapcsolódj az emberekkel. A benned levő szeretet önmagát gerjesztve akár még pénzt is teremthet bőséggel. Akkor már valóban tudod tovább áramoltatni azoknak, akiknek erre szükségük van

 

femcafe.hu

Kipakolt Kádár cselédje, furcsákat mondott

loading...

A Bors című napilap kereste fel az első titkár egykori alkalmazottját. Kádár alakja visszafogott, egyszerűen élő emberként rajzolódik ki szavai alapján.Image result for kádár

Kolléganőjével 10 éven keresztül dolgozott a Kádár villában Gránicz Zoltánné Ilonka. Így emlékszik a politikusra:

– Jöhetnek, aranyoskáim! – így invitált be minket Kádár a szo­bába, jelezve, hogy bevethet­jük az ágyat, míg ők a feleségével reg­geliztek

loading...

– Ezután feltöltöttük a hűtőt vajjal és szalámival. Volt ott sokféle finomság és gyümölcsök, amiről az egyszerű emberek álmodni sem mertek. Kádár alig nyúlt hozzájuk. Maradt a puritán ételeknél. Emlékszem, egyszer a szakács ebédre akart neki készíteni valami újdonságot, mire ő morcosan annyit felelt: legyen inkább paprikás krumpli ecetes uborkával! Ez volt a kedvence.Fényképet nem tud mutatni, tilos volt fényképezni. A 47 hektáros területnek ezt a részét szigorúan elkerítették. A politikusok nyugalmát fegyveresek őrizték, csak engedéllyel, igazolvánnyal lehetett belépni. A Balaton felől sem lehetett megközelíteni. A Kádár-villa a hetvenes években épült, a párt adományozta a főtitkárnak és nejének, Tamáska Máriának.– Mindig a feleségével nyaralt kettesben. Klottgatyában járt fürdeni vagy csónakázni. Ilyenkor a testőreit is elküldte. Szeretett viccelődni, és mindig tisztelettel szólt hozzánk. A felesége már más volt, ő gyakran és szigorúan ellenőrizte, hogy rendesen kitakarítottunk-e – mesélte az asszony.

Milyen az intimfazonod? Mindent elárul személyiségedről!

Rö­vidre vá­gott? Csu­pasz? Dús? Sze­mé­rem­szőr­ze­ted töb­bet el­árul rólad, mint gon­dol­nád.

Van, aki minden szálától meg szeretne szabadulni, akad, aki szeretettel él együtt vele - sokan a borotvával, sokan pedig a kozmetikussal tartják kordában hónapról-hónapra. De tartozz bármelyik csoportba, legyen akármilyen fazon a bugyid alatt, rengeteget elárul a személyiségedről.

loading...

A természetes

Ahogyan az intim zónában, úgy életed minden területén szereted a természetességet, az ösztönösséget. Az a fajta nő vagy, aki boldogan táncol az esőben, aki szereti az érzékiséget, aki félig sütve fogyasztja a húst, és aki erős, intenzív érzéseket él meg.

A teljesen csupasz

Semmit nem csinálsz félgőzzel. Hajlamos vagy a végletes érzelmekre, maximalista vagy és rendezett. Fontos számodra, hogy rend és tisztaság vegyen körül, ügyelsz a részletekre. A lelked fiatal, és vigyázz, mert hajlamos lehetsz arra, hogy mások túlzottan befolyásoljanak.

loading...

A vékony csík

Összeszedett vagy, figyelsz a részletekre, követed a divatot. Szereted a kalandokat, sok dolgot kipróbálsz, van bátorságod újdonságokba belevágni, leginkább azért, mert szinte mindegyikben sikeres is leszel. Általában tangát viselsz, és többnyire jól érzed magad a bőrödben.

A háromszög

Nem érdekelnek a múló trendek és divathóbortok, pontosan tudod, hogy mit szeretsz és mit nem. Határozott vagy és céltudatos, sok barátod van, és rendkívül jó vagy abban, hogy mindegyiküknek a megfelelő ajándékot válaszd, amikor ünneplésre kerül a sor.

E
Fotó: Pinterest

A sebtében borotvált

Talán kívülről rendezettnek tűnsz, de valójában az életed gyakran káosz, mert gyakran rohanás az életed. Egyszerre számtalan dolgot csinálsz, szereted a spontán dolgokat, az új élményeket. Bámulatosan vagy képes zsonglőrködni az időddel, néha pedig olyan ötletekbe is belevágsz, amiket később megbánsz - például egy új frizura vagy egy tetoválás. Mivel nyugodt és kiegyensúlyozott a természeted, ezért a megbánt döntéseken sem rágódsz, és a nehéz élethelyzetek sem törnek össze.

Változtasd meg a szavaidat – és megváltozik az életed

vi.jpg

Még meg kell csinálnom ezt a munkát.

 

Be kell vásárolnom hétvégére.

Mennem kell a gyerekekért az óvodába.

Remélem sikerülni fog és elérem a célomat.

De jó lenne, ha felépülnél?

Le kéne szoknom a dohányzásról.

Több időt kellene töltenem a barátaimmal és a szeretteimmel.

Nem jó ez így, változtatni kéne rajta.

loading...

Mi a közös a fenti mondatokban? Olvasd el őket még egyszer. Milyen érzést keltenek benned?

Talán így egy csokorban feltűnőbb. Talán most, hogy felhívtam rá a figyelmedet, jobban észreveszed. Pedig valószínűleg mondod Te is őket nap mint nap anélkül, hogy belegondolnál, mennyit ártasz ezzel önmagadnak.

 

loading...
 

 

Ezek a mondatok a vesztesek sajátjai – sugárzik belőlük a passzivitás. Vagy az alárendeltség („meg kell csinálnom”), vagy a félelem és a bizonytalanság („remélem”, „de jó lenne”) érzése hatja át azt az embert, aki így beszél.

A kimondott szavaknak nem csak akkor van súlyuk, ha közvetlen következménnyel járnak. Egy veszekedés során indulatosan a másikhoz vágott sértésnek egyből érzékeled a hatását. Egy oltár, egy ítélőtábla, vagy egy szakmai bizottság előtt letett hivatalos esküvel olyan kötelezettséget vállalsz magadra, mellyel a szavaid kimondásának pillanatában (jó esetben) tisztában vagy. De nem minden szónak van ilyen gyorsan érezhető hatása. Sőt, a legtöbb szónak – a mindennapjaink során gondolkodás nélkül, ösztönösen másoknak és önmagunknak mondott szavaknak – nincsen. Pont ezért olyan veszélyesek.

Gyerekkoromban (persze én mindig gyerek maradok, de most a kronológiai gyerekkoromról beszélek :)) gyakran jártunk ki a szüleimmel és a bátyámmal a telkünkre. Legalul, közvetlenül a kerítés mellett a telek egy egészen kis része csak az enyém volt. Az én kertem. Kicsit odébb pedig a bátyámé. A saját kis kertünkben csak mi voltunk a kertészek: mi feleltünk azért, mi lesz a kerttel. Egy rózsabokor és néhány virág – több nem is fért el a kicsi kertben. Mi kapáltunk, mi ültettünk, mi locsoltunk és mi gazoltunk. És ha nem tettük meg egyszer, talán semmi sem történt. Ha nem tettük meg kétszer, háromszor, vagy akár hosszabb ideig elhanyagoltuk a kis kertünket, akkor az szépen lassan pusztulásnak indult. A virágok hamar meghalnak, ha nem gondozod őket. A rózsa szívós, sokat bír… de nem mindent. Ilyenek vagyunk mi magunk is. És pontosan ez itt a lényeg.

 

Az agy olyan, mint egy kert: amit elültetsz, az fog nőni benne. Ha virágokat ültetsz – pozitív gondolatokkal, magabiztossággal, céltudatossággal táplálod az agyadat –, akkor egy szép virágoskertet alakítasz ki. Ha viszont elhanyagolod a virágokat és hagyod, hogy a gaz nőjön a kertedben – vagyis negatív gondolatokkal, bizonytalansággal és kétségbeeséssel töltöd meg az agyadat –, akkor szép lassan az egész kertedet ellepi a gyom. Ha van gyereked, bízz rá egy kiskertet. De ne csak rá, hanem önmagadra is. Hidd el, megéri. 

Most olvasd el még egyszer azokat a mondatokat, amikkel kezdtem ezt a cikket. Az ott a gyom. Mert amit mondasz önmagadnak, és ahogyan mondod, az egyrészt a gondolkodásmódod közvetlen eredménye, másrészt viszont – és a megoldás szempontjából ez az igazán fontos – a szavaiddal tudat alatt befolyásolod a gondolkodásmódodat is. Ha pedig mindezt tudatosan teszed, akkor képes vagy kezedbe venni a saját életed irányítását.

Muhammad Alit régen egy nagyképű, de nagyon tehetséges és sikeres bokszolónak tartottam. Egy embernek, aki megélte a mélységeket és az igazi magasságokat is élete során. Ali minden idők egyik legjobb ökölvívója, és ő is pontosan ezt állította önmagáról minden nyilatkozatában, minden egyes mérkőzése előtt. Ezért is tartottam önteltnek. Aztán amikor a saját életem került nagyon komoly válságba, elkezdtem jobban megismerni a győztes és vesztes gondolkodásmód közötti különbségeket, és rájöttem, hogy amit Ali csinált, az nem nekünk, a közönségnek szólt, hanem az ellenfelének, és leginkább önmagának. Visszavonulása után, már idősebb korában egy interjúban nagyon jól ki is fejezte, miről is van szó. Amikor a riporter megemlítette, hogy korszakának kétségkívül legjobb bokszolója volt, Ali így szólt: „Nem én voltam a legjobb. Én csak azt mondtam, hogy én vagyok a legjobb.”

Muhammad Ali nem a tehetségének vagy a szerencséjének köszönheti a sikereit. Rengeteg tehetséges ember éli le életét középszerűségben, vagy akár teljes kudarcban. Ali attól vált igazán naggyá, hogy elhitette magával, hogy képes rá, és kitartóan, rengeteg munka és áldozat árán folyamatosan küzdött azért, hogy valóban a legjobb legyen – még akkor is, amikor épp nem is ő volt az.

„Figyelj a gondolataidra, mert azok szavakká válnak. Figyelj a szavaidra, mert azok tettekké válnak. Figyelj a tetteidre, mert azok szokásokká válnak. Figyelj a szokásaidra, mert azok a jellemeddé válnak. Figyelj a jellemedre, mert az lesz a sorsod.”

Nem „meg kell csinálnod a munkát”, hanem megcsinálod a munkát. Nem „több időt kéne töltened a szeretteiddel”, hanem több időt fogsz tölteni velük. Nem „reméled, hogy eléred a célodat”, hanem eléred és kész – bármilyen nehéznek is tűnik olykor.

Te irányítasz. És ha most még nem is vagy ott a cél közelében, akkor is hitesd el magaddal, hogy képes vagy rá. Ha máshogy nem lehet – mert akkora csapás ért –, akkor hazudj. Ahogy korábban írtam már róla: hazudj jól önmagadnakMert amit az agyadban elültetsz, az válik a valóságoddá.

Változtasd meg a szavaidat – és megváltozik az életed.

 

 Szerző: Kocsis Gábor - hasznaldfel.hu

Facebook